PODGLĄD MARC21

KATALOG BIBLIOTEKI PUBLICZNEJ W KAMPINOSIE
KSIĘGOZBIORU

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Dzieci Hitlera : jak żyć z piętnem ojca nazisty
Tytuł oryginału : "Hitler"s children ".

LDR
02802nam a2200529 i 4500
001
n 20190326113042053342
003
_ _
MATEO_Group
005
20190326114246.0
008
190326s2019 pl a 001 0 pol d
020
_ _
a 9788324054817
035
_ _
a MD.002.20190306093606053342.002
040
_ _
a SWD d WAZ -KAM
041
1 _
a pol h eng
046
_ _
k 1991
100
1 _
a Posner, Gerald d (1954- ). e Autor
245
1 0
a Dzieci Hitlera : b jak żyć z piętnem ojca nazisty / c Gerald Posner ; przekład Elżbieta Janota.
246
1 _
a Hitler`s children i Tytuł oryginału :
260
_ _
a Kraków : b Znak Horyzont, c 2019.
300
_ _
a 350 stron : b ilustracje ; c 23 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
380
_ _
a Książki
380
_ _
a Literatura faktu, eseje, publicystyka
388
1 _
a 1901-2000
490
1 _
a Prawdziwe Historie
504
_ _
a Bibliografia. Indeks.
600
1 4
a Frank, Hans d (1900-1946)
600
1 4
a Hess, Rudolf d (1894-1987)
600
1 4
a Saur, Karl d (1902-1966)
600
1 4
a Schacht, Hjalmar d (1877-1970)
600
1 4
a Mengele, Josef d (1911-1979?)
600
1 4
a Dönitz, Karl d (1891-1980)
600
1 4
a Schenk von Stauffenberg, Claus d (1907-1944)
600
1 4
a Mochar, Ernst
600
1 4
a Göring, Hermann d (1893-1946)
648
_ 4
a 1901-2000
648
_ 4
a 1939-1945
651
_ 4
a Niemcy
658
_ 7
a Historia
700
1 _
a Janota, Elzbieta. e Tłumaczenie
830
_ 0
a Historie Prawdziwe - Znak
920
_ _
a 978-83-240-5481-7
970
_ _
a Czy można być żarliwym nazistą i troskliwym ojcem?Josef Mengele wysyła setki tysięcy węgierskich Żydów do komór gazowych. Jednocześnie przeżywa z żoną drugi miesiąc miodowy w Auschwitz.Hans Frank nadzoruje trwającą w Polsce rzeź. Wieczorami jest troskliwym ojcem i godzinami ćwiczy z synem grę na pianinie.W Norymberdze Hermann Göring czeka na wykonanie kary śmierci. Pisze stamtąd pełne miłości listy do ukochanej córeczki.Jak to jest być dzieckiem zbrodniarza, który przyczynił się do śmierci milionów ludzi? Jak żyć z nazwiskiem, które jest synonimem największego zła? Czy można kochać kata?Dzieci czołowych nazistów po raz pierwszy opowiadają o swoich ojcach. Jedni potępiają zbrodniczą działalność rodziców na rzecz Trzeciej Rzeszy, inni próbują ją usprawiedliwiać. Kochają i nienawidzą. Czułość miesza się w nich z odrazą. Doniesienia o zbrodniach przesłaniają sielankowe wspomnienia z dzieciństwa. Jednak tylko oni mogą dostrzec człowieczeństwo w tych, w których my widzimy wyłącznie okrutnych sadystów.
980
_ _
a 94(430)
980
_ _
a 929-052(430)

Pobierz rekord w formacie ISO2709